Saffransbullar med vaniljkräm
Ni som känner mig och ni som följer mig på Instagram – vet att jag älskar matlagning, bakning och att dessutom föreviga detta på bild. Jag får många frågor på recept när jag lägger ut något ätbart och det gör mig verkligen glad.
Här kommer receptet på de här:
Ca 40 bullar
50 gr jäst
150 gr smör
5 dl mjölk
1 gr saffran
125 gr kesella
1 ½ dl socker
1 ägg
½ tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
- Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt mjölken – värm den till 37 grader.
- Blanda i saffranet i mjölken.
- Häll lite av den varme mjölken över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt sedan resten av spadet, kesella, socker, ägg, salt och det mesta av mjölet.
- Låt degen jäsa ca 40 min .
Fyllning
125 gr smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
Ägg, pärlsocker
Rulla till runda bollar och låg på bakplåtspapper. Rör ihop fyllningen och trycker ner lite i varje bulle. Låt dem jäsa i 30 min. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädde i 225 grader i ca 10 min.
Hoppas de smakar 🙂